Simex, producător românesc de mobilier din lemn masiv, reprezintă România la expoziția internațională Salone del Mobile Milano, organizată în Italia, o țară care dă tonul în materie de modă și nu numai. Expoziția, una dintre cele mai mari expoziții internaționale, are loc în perioada 18 - 23 aprilie 2023 și prezintă colecții originale din portofoliul producătorilor de mobilier din numeroase țări ale lumii. Complexul expozitional „ISALONI" din Rho, Milano,  ocupă o suprafață de 230.000 mp și include 2.500 de companii, cu participanți din peste 150 de țări.

Anul acesta, vedeta standului Simex este colecția Jasmina, un liant de o eleganță aparte între stilul clasic și cel rustic, prin forme rotunde, suave, atent sculptate de meșterii Simex. Colecția Jasmina este în același timp o colecție inspirată de ultimele trenduri în mobilier, care poate fi încadrată cu succes în popularul stil shabby chic. 

Dormitorul Jasmina beneficiază de un set complet de mobilier din care fac parte patul, noptierele, comoda, toaleta și dulapul cu patru uși, toate aceste piese fiind realizate din lemn masiv de calitate (fag, tei sau stejar) și sculptate manual, cu dalta. 

Alături de colecția Jasmina, Simex readuce în atenția vizitatorilor piese din colecțiile sale remarcabile precum Contemporan, Firenze și Mood, o colecție originală, realizată într-un stil minimalist și nonconformist.