Pentru că întrebările voastre cu privire la condițiile de realizare a mobilierului la comandă marca Simex sunt numeroase, ne-am propus să răspundem la ele mai pe larg. În acest articol ne referim strict la comenzile pentru proiecte rezidențiale, mai exact la mobilierul pe care îl comandăm pentru “acasă”.

• Ce-i determină în general pe clienți să aleagă varianta de mobilier la comandă?

Dacă majoritatea persoanelor optează pentru mobilierul Simex de serie, rămâne un procent destul de însemnat de clienți care își doresc ca mobilierul pe care îl comandă să se plieze pe dimensiunile și structura fiecărei încăperi. Pentru un mobilier modern, drept, nu sunt mari impedimente în a-l scoate din standard, însă pentru mobilierul pe care noi îl producem, un mobilier clasic, bogat ornamentat, cu sculptură manuală, necesită un efort mai mare de realizare. De aceea, fiecare client care își dorește, fie o comodă, fie orice altă piesă de mobilier la comandă, este consiliat și îndrumat să ia cea mai bună decizie în vederea mobilierului pentru locuința sa.
În ultimii ani, am remarcat o creștere a solicitării acestui tip de produse, asta pe de-o parte datorită spațiului și a conformatiei locuinței, dar și faptului că tot mai mulți clienți apelează la specialiști în amenajare, designeri și arhitecți care vin cu diverse recomandări. Pentru a răspunde ireproșabil solicitărilor, astăzi SIMEX are o întreagă secție de producție dedicată execuției mobilierului la comandă.

• Ce tipuri de mobilă Simex se poate realiza la comandă?

C.M.: Așa cum spuneam, SIMEX are capacitatea să producă orice tip de mobilier din lemn și nu numai. O condiție este ca mobilierul să facă parte din colecțiile noastre. De exemplu: un client dorește să comande dormitorul Cristina, dar vrea ca patul să fie mai mare sau mai mic, sau tăblia tapițată, sau… cine știe? Sunt numeroase tipuri de cerințe care vin din partea clienților la care ne străduim să răspundem afirmativ. Aici trebuie să amintim și de ușile de interior care sunt modelate și structurate în conformitate cu modelele noastre consacrate de mobilier și nu numai. Practic, astăzi avem capacipatea de a lua o casă din stadiul de parchet (pe care nu îl producem) și să o oferim la cheie. Acest lucru însemnând: mobilier de hol (cuier), dining (mese, scaune), living (canapele, fotolii, masute de cafea), mobilier pentru baie, bucătărie, dormitor, mobilier pentru dressing, uși de interior / exterior, boazerie etc.

• Ce este configurabil și ce nu este?

C.M.: În principiu se poate modifica la dimensiune orice tip de mobilier (vorbim de dimensiuni, nu vorbim de design), exceptând mobilierul de ședere, mai exact canapele și fotolii sau scaune. Dar, în marea majoritate, când vorbim de mobilier la comandă, vorbim de mobilierul de bucătărie, dressing și / sau, punctual, de modificări asupra unei singure piese.

• Care sunt informațiile pe care le solicitați clienților?

C.M.: Destul de multe :). În principiu, la o primă discuție, se poate stabili de ce are nevoie clientul, ce fel de piese de mobilier dorește, colecția din care fac parte etc. (aceste aspecte sunt preluate de colegii de la magazin, sau online). Mai apoi, printr-o solicitare adresată de client prin email, se întocmește oferta de preț. Dacă această ofertă este acceptată (se consideră acceptată când se achită avansul pentru mobilier), ne deplasăm la client pentru măsurătorile de execuție, se întocmesc schițele, se prezintă clientului, iar după ce se acceptă schițele se începe efectiv producția. Se poate achiziționa mobilier la comandă și fără deplasare la fața locului dacă nu implică măsurători de execuție (de exemplu, o comodă care se dorește mai mare cu 25 de cm, iar peretele unde este amplasată are 5 m).

• Care este timpul de execuție a lucrării? C.M.: De obicei, termenul de execuție este de 2 luni (mai mult sau mai puțin), însă acesta diferă în funcție de volumul și complexitatea fiecărei comenzi în parte. De exemplu, avem în lucru o comandă care a fost contractată la sfârșitul lunii aprilie și are termen de execuție luna august.

• Care este costul livrării?

C.M.: De obicei, livrarea pe teritoriul României este gratuită. Asta și datorită faptului că, în procent foarte mare, acest mobilier la comandă se adresează pieței din România.

• Care sunt costurile?

C.M.: Prețul mobilierului la comandă este întotdeauna mai mare decât al mobilierul de serie. O să explic puțin, deoarece întâlnim și clienți care nu înțeleg întotdeauna aceste costuri. În primul rând, costurile de producție sunt mai mari deoarece de obicei se execută un singur exemplar, nu în serie. Astfel, costul de proiectare, transport, logistică, faptul că avem meșteri extrem de valoroși, se reflectă în acea piesă unică de mobilier. Spre deosebire de mobilierul de serie, unde aceste costuri se împart la câteva zeci de bucăți sau sute.

• Câteva exemple de proiecte spectaculoase realizate de Simex la comandă


Mobilier La Comandă, 1, mobilasimex.ro

Mobilier La Comandă, 2, mobilasimex.ro

Mobilier La Comandă, 3, mobilasimex.ro

Mobilier La Comandă, 4, mobilasimex.ro

În cazul în care nu am reușit aici să vă răspundem tuturor întrebărilor, sau în cazul în care doriți să plasați o comandă de mobilier personalizat, echipa noastra de vanzari este cu drag la dispoziția dvs.
Email: vanzari@simex.ro
Telefon: 0372.474.000