Suntem conștienți de valoarea pădurilor, resursă care se regenerează în zeci de ani, doar prin atenția și grija noastră, a oamenilor. Pentru că #prețuimlemnul și ne prețuim clienții, fiecare piesă de mobilier pe care o realizăm este creată cu un enorm simț de răspundere. De aceea, facem tot posibilul să transformăm lemnul prelucrat în artă, prin talentul meșteșugarilor Simex de a-l sculpta și de a-i oferi forme unice care să aducă bucurie și noblețe în locuințele clienților.

Suntem nespus de mândri de colegii noștri, veritabili meșteri, care au moștenit talentul și învățăturile primilor meșteșugari din inima Transilvaniei. Mâinile lor pricepute lucrează ore în șir pentru a dărui ceea ce noi numim cu mândrie Mobilă demnă. Aceasta ajunge în casele care își doresc lucruri de calitate, obiecte poetice care-și recită versurile sculptate în lemn proprietarilor și musafirilor acestora.

Fiecare piesă de mobilier înseamnă zeci de ore de muncă pentru că o mare parte din aceasta este realizată manual, cu atenție la fiecare milimetru. Vă invităm să urmăriți povestea mobilei Simex, relatată de imaginile surprinse în fabrica noastră din Șimleul Silvaniei.





Pentru a personaliza mobila Simex, mașinile de cusut, acele groase de croitorie, dălțile pentru sculptură în lemn se numără printre uneltele tradiționale pe care încă le utilizăm. Cot la cot cu strunguri performante care să ne ajute să finalizăm în timp util comenzile.

Atelierele Simex au o tradiție de aproape 70 de ani, tradiție pe care dorim să o păstrăm nealterată, la fel ca standardele noastre. Nu este o misiune ușoară acum când totul se face în viteză și când adevărații meșteri sunt din ce în ce mai rari. Dar avem încredere că ce este cu adevărat prețios va găsi întotdeauna calea de a supraviețui, iar asta se poate întâmpla doar cu ajutorul vostru, clienții care prețuiesc arta și doresc să o contemple în fiecare zi.